R

Rekreacija

»Mens sana in corpore sano«. (Zdrav duh v zdravem telesu.)

Juvenal, Satire 10 (priredba)

Laško z okolico ponuja izjemne možnosti za preživljanje aktivnih počitnic. Neokrnjena narava in razgibana pokrajina bosta pričarala številna nepozabna doživetja.

Bližnje smučišče pozimi, jadranje poleti ter barvite kolesarske in pohodniške poti pomladi in jeseni vas pričakujejo.

povprasevanje

Tek in sprehodi

Okolica apartmajev je prepletena  s potmi, ki ponujajo neomejene možnosti za tek in sprehode. Stopite ven iz apartmaja in začnite dan z jutranjim sprehodom ali tekom ob reki Savinji. Poslušajte šelestenje listja, šum deroče vode in žvrgolenje ptic, ko se skozi gozd približujete jutranji kavici s pogledom na mesto, reko in okoliško hribovje.

Za tiste, ki želite nekaj več kot le kratek sprehod je Turistično društvo Laško pripravilo tematske poti, ki vam bodo razkrile naravne danosti ter vas preko mestnih in kulturnih znamenitosti popeljale skozi zgodovino Laškega z okolico.

h

Pohodništvo

Ozrite so okoli sebe in si izberite vrh, ki ga boste osvojili. Mesto Laško je z vseh strani obdano s hribovjem kjer vas na vrhu pričakujejo tradicionalne planinske koče z bogato ponudbo tipičnih planinskih jedi. Obvezno poskusite gobovo juho z ajdovimi žganci, golaž, joto ali ričet in za konec domač štrudelj. Ne bo vam žal!

Turistično društvo Laško je pripravilo izbor najlepših planinskih poti. Vse poti so lepo urejene in označene.

koleasarjenje

Kolesarjenje

Prispeli ste na idealno izhodišče za rekreativno in gorsko kolesarjenje. Okoliško hribovje vas vabi, da ga osvojite! Večina poti poteka po asfaltu ali zelo dobro utrjenih makadamskih poteh, lahko pa kadarkoli zavijete s poti in se podate v raziskovanje neznanega.

Za vas je pripravljen izbor kolesarskih poti. Niste našli nič primernega? Prosim povejte nam in ponudili vam bomo dodatne poti (primerne za Garmin GPS naprave). Priporočamo uporabo gorskega kolesa.

W

Kopanje

V 400m oddaljenem zdravilišču in wellness parku Thermana Laško se lahko sprostite na več kot 2000m² vodnih površin, notranjih in zunanjih bazenov. Ponudba vključuje: dve deželi savn, rekreacijsko plavalni, masažni in otroški bazeni, vodna drža in zunanji tobogan.

Vsi naši gostje so upravičeni do 20% popusta pri obisku bazenov in savn ter do 10% popusta na wellness in zdravstvene storitve.

winter_skiing

Smučanje

V bližini (ca. 10 km) se nahaja manjše smučišče Celjska koča, n.m.v. 834m. Smučišče ima zgrajen sodoben sistem umetnega zasneževanja in je opremljeno z razsvetljavo, ki omogoÄča prijetno smuko. V poletnem Äčasu se smučišče spremeni v poletno sankališče Bob Kart z 800m dolgo moderno progo.

Večje smučišče Rogla je oddaljeno 50km, Mariborsko pohorje pa 80km.

ribolov

Ribolov

Če ste ljubitelj ribolova, vas bližnja lovišča vabijo, da jih obiščete. Svoj najljubši šport boste lahko urili ob reki Savinji, v idilični dolini reke Gračnice in na ribniku Marof. Če bo vaba dobra, boste domov zadovoljni odnesli postrv, ščuko, ribo roparico in še kaj…

Prosimo vas, da se pred pričetkom ribolova pozanimate o dovoljenih tehnikah in potrebnih dovoljenjih.

Exif_JPEG_PICTURE

Jadralno padalstvo

Za adrenalinske navdušence, ki želijo doživeti prelepo pokrajino s ptičje perspektive!

Na voljo so vam tandemski poleti in tečaji letenja z vzletišča Mališ, Lisca in Kopitnik je potreben predhodni dogovor. Če ste izkušen jadralec se lahko na avanturo podate sami, pristanete lahko na travniku pred apartmaji.

Sporočite nam vaše želje in pomagali vam bomo pri organizaciji.

jahanje

Jahanje

Osedlajte svojega konja in odjezdite proti sončnemu zahodu.

Na voljo so vam: turistično jahanje, tako za otroke kot odrasle pod nadzorom, ježa ponijev, terensko jahanje (pogoj je opravljen izpit jahanja) ter jahalna šola za začetnike in nadaljevalni tečaj.

Sporočite nam vaše želje in pomagali vam bomo pri organizaciji.